Nieuws
Loopfietsjes wedstrijd

NUNSPEET – woensdag 17 augustus zal op de Dorpsstraat in het centrum van Nunspeet een 2-tal Loopfietsjes wedstrijden gehouden worden, als warm-up voor de finale om het Veluweklassement, de Ronde van Nunspeet.  Deze wedstrijdjes zijn een unieke wielerhappening!

 

Er kan door de allerjongsten 2 – 5 jarigen (geb. 2017~2020)  in twee categorieën gestreden om het “Kampioenschap van Nunspeet Loopfiets” Er wordt in twee leeftijdscategorieën gestart ; 2-3 jaar om 18 uur, gevolgd door 4-5 jaar om 18:15. Er wordt gestart op de Dorpsstraat ter hoogte van de Bergakkerweg en finish bij de jurybus. De winnaar bij beide categorieën krijgt een waardebon van Intertoys  en de top-3 krijgt tevens en snoepzakje van Jamin. Alle deelnemertjes krijgen ook een mooie Ronde van Nunspeet medaille!

 

Voor dat de senioren gaan finishen zijn de allerjongsten in actie. Op uitnodiging van de organisatie van de Ronde van Nunspeet is de ATB Vereniging Oldebroek met 20 loopfietsjes en helmen aanwezig. Het beloofd dan ook een spektakel te worden met papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes, familie en bekenden, om al deze kleine “van de Poels” in actie te zien. Er zijn maximaal een 20 loopfietsjes en helmen beschikbaar, geef aan bij de inschrijving als de kinderen daar gebruik van willen maken.

 

Kom de sfeer proeven van de wielersport. Deze kennismaking voor de allerkleinsten geeft ze evenwichtsgevoel: net als bij een echte fiets, zal een kind op een loopfiets evenwicht moeten houden. Motorische ontwikkeling: de deelnemer moet niet alleen balans houden, het moet zich ondertussen ook vooruit bewegen terwijl het de fiets in bedwang houdt. Dit evenement is uniek in Nunspeet.

 

Inschrijving om deel te nemen voor de op woensdag 17 augustus te houden loopfiets-wedstrijdjes kan door een mail te sturen naar: renners@rondevannunspeet.nl

In deze mail de volledige voor- en achternaam, geboortedatum, jongen of meisje, telefoonnummer en adres. Ook vermelden of de deelnemer wel of geen eigen loopfiets of helm heeft en het mailadres.

 

De kinderen komen woensdag 17 augustus vanaf 18.00 in actie op de loopfietsjes in het centrum van Nunspeet.